loader

עוגת עלי גפן צמחונית של תמר

אין עדיין דירוגים
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • צנצנת עלי גפן

  • 1.5 כוס אורז ריזוטו

  • 1 כוס אורז אדום

  • כוס עדשים שחורות

  • 50 ג' צנוברים

  • סלסלת פטריות פרוסות

  • בצל סגול, בצל לבן

  • 3 גזרים מגורד גס

  • צרור פטרוזיליה קצוצה ללא הגבעולים

  • כף אבקת מרק בצל

  • כף בהרט

  • כף מלח

  • פלפל גרוס טרי

  • כפית שמן זית

  • מיץ מלימון אחד

  • 4.5 כוסות מים

  • תרסיס שמן

איך מכינים


  1. מקפיצים את הבצלים, הגזר והפטריות עם תרסיס שמן, מוסיפים את האורז והעדשים ומתבלים במלח, פלפל, אבקת מרק ובהרט.

  2. מוסיפים את הצנוברים ופטרוזיליה, מערבבים ומורידים מהאש.

  3. מרפדים תבנית פאי עם דפנות גבוהות(כ-5 ס"מ) בעלי גפן כולל שוליים. ממלאים במלית ומעליהם מצפים בעלי גפן מהדקים סוגרים הכול יחד עם  עלי הגפן מהשוליים.

  4. מניחים את התבנית על התבנית התנור.

  5. מביאים לרתיחה בסיר את המים, מיץ הלימון, שמן זית מלח ופלפל. לאחר רתיחה שופכים לאט בזהירות את המים מעל עלי הגפן ומכסים בנייר אפיה ורדיד אלומיניום.

  6. מכניסים לתנור ואופים בחום של  180 מעלות שעה ורבע ומשאירים  עוד חצי שעה בתנור כבוי, להתייצבות.

  7. להגשה: הופכים את עוגת עלי הגפן על תבנית הגשה עם שוליים

אה, עוד משהו:

לגרסה בשרית החליפו את העדשים בבשר טחון. השחימו ופוררו אותו בטרם תערבבו אותו עם האורז. בגרסה בשרית כל מנה = 9 נקודות