
- צנצנת עלי גפן
- 1.5 כוס אורז ריזוטו
- 1 כוס אורז אדום
- כוס עדשים שחורות
- 50 ג' צנוברים
- סלסלת פטריות פרוסות
- בצל סגול, בצל לבן
- 3 גזרים מגורד גס
- צרור פטרוזיליה קצוצה ללא הגבעולים
- כף אבקת מרק בצל
- כף בהרט
- כף מלח
- פלפל גרוס טרי
- כפית שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- 4.5 כוסות מים
- תרסיס שמן
- מקפיצים את הבצלים, הגזר והפטריות עם תרסיס שמן, מוסיפים את האורז והעדשים ומתבלים במלח, פלפל, אבקת מרק ובהרט.
- מוסיפים את הצנוברים ופטרוזיליה, מערבבים ומורידים מהאש.
- מרפדים תבנית פאי עם דפנות גבוהות(כ-5 ס"מ) בעלי גפן כולל שוליים. ממלאים במלית ומעליהם מצפים בעלי גפן מהדקים סוגרים הכול יחד עם עלי הגפן מהשוליים.
- מניחים את התבנית על התבנית התנור.
- מביאים לרתיחה בסיר את המים, מיץ הלימון, שמן זית מלח ופלפל. לאחר רתיחה שופכים לאט בזהירות את המים מעל עלי הגפן ומכסים בנייר אפיה ורדיד אלומיניום.
- מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות שעה ורבע ומשאירים עוד חצי שעה בתנור כבוי, להתייצבות.
- להגשה: הופכים את עוגת עלי הגפן על תבנית הגשה עם שוליים
לגרסה בשרית החליפו את העדשים בבשר טחון. השחימו ופוררו אותו בטרם תערבבו אותו עם האורז. בגרסה בשרית כל מנה = 9 נקודות
