loader

חמין צמחוני

אין עדיין דירוגים
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • 240 גר' גרגירי חומוס יבשים

  • 240  גר' שעועית לבנה יבשה

  • כף שמן

  • בצלים גדולים, חתוכים לקוביות

  • תפוחי אדמה קטנים קלופים

  • 6 ביצים

  • 120 גר' אורז שטוף לא מבושל

  • פפריקה מתוקה לפי הטעם

  • קורט כורכום טחון

  • מלח פלפל לפי הטעם

איך מכינים


  1. יום לפני ההכנה משרים את החומוס והשעועית במים כדי כיסוי, למשך לילה. למחרת מסננים.

  2. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שיתרכך. שומרים מחצית מכמות הבצל לבישול עם האורז. מוסיפים לסיר את התפוחי אדמה, החומוס והשעועית ואתת הביצים (אפשר קשות)

  3. בוררים את האורז, שוטפים ומסננים. שמים את האורז עם יתרת הבצל המטוגן בשקית קוקי, מנקבים ומוסיפים לסיר החמין. מוסיפים לסיר מים כדי כיסוי, מתבלים, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה על אש גבוהה.

  4. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כל הלילה ( אפשר גם לאפות בתנור או על פלטת שבת)


 הערות



  1. כדי למנוע חריכת תחתיתו של הסיר,אפשר לרפדה בנייר אפיה

  2. לאטימת הסיר, אפשר לכסותו בשקית קוקי ולסגור היטב.

  3. ממליצים לאכול את המנה עם סלט ירוק על יד על מנת לקבל ארוחה משביעה ועשירה בכל אבות המזון