loader

כדורי "גבינה" לבנה טבעונית

דירוג
דירוג המתכון 1.5 כוכבים מתוך 5
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?



  • 1 ליטר משקה סויה 1.2% שומן

  • מיץ מלימון לימון

  • 100 גרם בצל ירוק /עירית

  • לציפוי הכדורים: שום יבש, זעתר, כף שמן זית


איך מכינים


  • שופכים את משקה הסויה בסיר על אש גבוהה ומביאים לרתיחה.סוחטים את הלימון לכוס ומוסיפים מים רותחים באותה כמות של מיץ הלימון.
    כשהמשקה רותח מכבים את האש, מערבבים את משקה הסויה ומוסיפים שליש מכמות הלימון עם המים. כשהתערובת נרגעת, מפזרים עוד כף מהלימון + מים. ומניחים לנוח
    .

  • מכסים את הסיר לחמש דקות, ואז מוסיפים את שארית הלימון +המים ושוב מכסים ל-15 דקות.

  • מסננים את ה"גבינה" דרך בד גזה כדי לקבל כדור מוצק ללא נוזלים. העודפים.אחרי כמה דקות נוצרת ה"גבינה". בשלב זה מוסיפים כפית מלח ומעט מיץ לימון.טועמים ומתקנים תיבול.

  • מעבירים לכלי עם מכסה ומכניסים למקרר לכמה שעות. מומלץ לאכול את ה"גבינה" קרה.

  • להכנת הכדורים  - מוסיפים תוספות לפי הטעם ומגלגלים לכדורים,

  • לערבב את חומרי הציפוי לטבול את הכדורים בזעתר אבקת שום ושמן זית.

דירוג המתכון
דירוג כללי של המתכון 1.5 כוכבים
קל 3 כוכבים
טעים 2 כוכבים
מהיר 3 כוכבים
רשימת מדרגים למתכון
יהודית אורבך
דירוג 1.5 כוכבים
31/10/2018
להשתמש בחלב סויה ללא סוכר.