loader

עוגת עלי גפן

אין עדיין דירוגים
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • צנצנת עלי גפן כבושים

  • צנצנת עיטורי עגבניות או עגבניות שרי פרוסות וצלויות

  • 2 בצלים גדולים קצוצים

  • 100 גרם צנוברים קלויים 

  • 1/2 קג בשר טחון (בקר / טלה)

  • 3 כוסות אורז עגול שטוף (לא מושרה)

  • 2 גזרים מגורדים גס

  • סלסלת פטריות קצוצות

  • כפית מלח, פלפל טחון טרי, כפית בהרט

  • תרסיס שמן

  • פטרוזיליה/ שמיר/ כוסברה/ עלי נענע, (לפי הטעם) קצוצים

  • מיץ מלימון

  • 2 כפות שמן זית

  • 2 כפות רכז רימונים

  • כפית סילן

  • מלח פלפל

  • 3 כוסות מים רותחים

איך מכינים


  1. מחממים תנור ל160 מעלות

  2. במחבת גדול מטגנים את הבצלים עם תרסיס שמן. מוסיפים את הבשר ומפוררים אתו. מתבלים במלח פלפל ובהרט.

  3. מוסיפים את עשבי התיבול האורז העגבניות, הגזר, מערבבים ומצננים.

  4. מרססים תבנית חסינה חום עם דפנות גבוהות ומרפדים את התחתית והדפנות בעלי גפן כך שיישארו שוליים מחוץ לתבנית.

  5. יוצקים על העלים את תערובת האורז והבשר מהדקים מיישרים ומכסים בעלי גפן כך שיהיה סגור מכל הכוונים.

  6. מניחים את התבנית על תבנית של התנור. מחוררים בעדינות בעזרת סכין את עלי הגפן כדי לאפשר למים להיכנס פנימה.

  7. בקערה, מערבבים 3 כוסות מים רותחים עם מיץ הלימון, מלח, פלפל רכז רימונים סילן ושמן. מערבבים היטב ויוצקים על העוגה בהדרגה שכל הנוזלים ייספגו.

  8. מכסים ברדיד אלומניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות לאפיה במשך שעה. מכבים את התנור ומשאירים עוד חצי שעה לפני שפורסים.