loader

סופגניות מסורתיות

אין עדיין דירוגים
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • 1/2 כוס חלב 1% שומן 

  • 1/3 כוס סוכר 

  • 1 כפית מלח

  • 1/3 כוס חמאה 

  • 1 שקית שמרים

  • 1/2 כוס מים חמים 

  • 3 חלמוני ביצה 

  • 1/2 3 כוסות קמח מנופה

  • 14 כפיות ריבה ללא תוספת סוכר

  • שמן עמוק לטיגון

  • 14 כפיות אבקת סוכר לקישוט

איך מכינים


  1. בסיר קטן מחממים את החלב כמעט עד לרתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים את הסוכר, המלח והחמאה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 

  2. בקערה קטנה מערבבים את השמרים במים חמים עד שנמסים. 

  3. במיקסר חשמלי עם להב לישה לשים את תערובת החלב, השמרים עם 2 כוסות קמח לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את יתר הקמח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך.

  4. מעבירים לקערה ומכסים. מניחים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו. מוציאים את הבצק למשטח מקומח, לשים שוב כ- 10 לישות או עד שהבצק רך לעבודה.

  5. מחלקים את הבצק ל- 14 כדורים. בעזרת מזרק קטן מזריקים לכל כדור כפית ריבה. 

  6. מניחים בתבנית מכוסה במגבת ומתפיחים עד שמכפיל את נפחו שוב, כשעה נוספת. 

  7. בשמן עמוק מטגנים כל סופגניה משני צידיה עד שמזהיבה.

  8. סופגים את עודפי השומן ומפזרים מעל כל סופגניה כפית אבקת סוכר.