loader

טופו וחצילים בסגנון אסיאתי

אין עדיין דירוגים
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • 350 גרם טופו משק צוריאל , חתוך לקוביות קטנות

  • חציל בינוני, מקולף וחתוך לקוביות

  • סלסלת פטריות שמפיניון גדולות, חתוכות לרצועות

  • חבילת עלי מנגולד, קצוצים גס

  • בצלים ירוקים, קצוצים גס עם החלק הלבן

  • חופן אצות ווקאמה, מושרות במים חמים, מסוננות וסחוטות

  • 2 שיני שום קצוצות דק

  • 2 כפות קמח

  • 2 כפות רוטב סויה

  • 3 כפות יין אדום יבש

  • כף שמן קנולה

  • שורש זנגביל, קצוץ דק

  • כפית מלח

  • כפית אבקת קארי

  • כף שמן שומשום

  • מעט שומשום שחור

איך מכינים


  1. במחבת גדולה או בווק, מחממים את מחצית שמן הקנולה. מוסיפים את קוביות הטופו, מקפיצים ומערבבים עד הזהבה. מוצאים מהמחבת ומניחים על צלחת עם נייר סופג.

  2. מוסיפים את יתרת השמן למחבת, מערבבים את קוביות החצילים עם הקמח, ומקפיצים אותן עד שמשחימות מעט ומתרככות. מניחים גם אותן על נייר סופג.

  3. מכניסים למחבת את הפטריות ואת עלי המנגולד ומקפיצים. מוסיפים את השום והזנגביל, ממשיכים להקפיץ במשך כדקה, מוסיפים גם את האצות

  4. מוסיפים את היין ומערבבים בזריזות. לאחר שהיין נספג, מכניסים חזרה למחבת את קוביות הטופו והחצילים ומקפיצים את כל המרכיבים ביחד. מוסיפים את התבלינים.

  5. מוסיפים את הבצל הירוק וממשיכים להקפיץ כחצי דקה נוספת. מורידים מהאש ומגישים. מומלץ להגיש עם אורז.


לקבלת מרקם קרמי, ניתן להוסיף לתבשיל בשלב 4 חצי כוס מי קוקוס(מי הקוקוס יוסיפו למתכון כחצי נקודה לכל מנה).