loader

דג סלמון בנוסח תאילנדי

אין עדיין דירוגים
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • 1 בצל קטן קצוץ דק

  • 2 ס"מ עשב ללימון קצוץ דק

  • 2 ס"מ זנגוויל טרי קלוף וקצוץ דק

  • 50 גרם פטריות טריות קצוצות דק

  • חצי פלפל אדום קצוץ דק

  • כפית תערובת תבלינים תאילנדית או סינית (7 תבלינים

  • כף רסק עגבניות

  • כף כוסברה טרייה קצוצה

  • פרוסות סלמון 4 יחידות 125 גרם כל אחת  

  • 4 כפות רוטב סויה 

  • 150 מ"ל מרק- רצוי ירקות או דג

  • מלח

  • פלפל שחור טרי טחון

  • עלי כוסברה לקישוט

  • תרסיס שמן

איך מכינים


  1. מרססים מחבת טפלון בתרסיס שמן מחממים ומאדים את הבצל למשך 2 דקות. מוסיפים את עשב הלימון והזנגוויל מערבבים ומוסיפים את הפטריות, הפלפל האדום והתבלינים. מערבבים בשנית ומאדים על אש נמוכה במשך דקה.

  2. מסירים מהאש. מוסיפים את רסק העגבניות והכוסברה הקצוצה. משאירים להתקרר

  3. חוצים כל סטייק דג לרוחב, משאירים צד אחד מחובר. מורחים באמצע את הרוטב המוכן.

  4. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) , מניחים את הדג בתבנית חסינת חום ויוצקים מלמעלה את רוטב הסויה והמרק. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור. מכסים בנייר אפיה או אלומיניום. אופים כ25 דקות. מגישים חם מקושט בכוסברה טריה.


 




אה, עוד משהו:

כדי שיהיה קל לחצות את סטייק הדג רצוי לעשות זאת כשהוא עדיין קפוא או קפוא למחצ