loader

עוגת ספוג עם קצפת ותותים כשרה לפסח

אין עדיין דירוגים
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?

5 ביצים מופרדות


לחלמונים ולחלבונים 


1 כוס סוכר 


1 כוס קמח תופח כשר לפסח


 


למלית:


סלסלת תותים 


ממתיק מלאכותי באבקה השווה לשתי כפות סוכר 


שמנת מתוקה צמחית

איך מכינים


  1. בקערה גדולה מקציפים את החלבונים לקצף מוצק תוך כדי הוספת הסוכר

  2. מעבירים כף מהקצף המוכן לתוך קערת החלמונים ומקציפים גם אותה

  3. מעבירים את החלמונים המוקצפים לקערת הקצף ומטמיעים אותם בתנועות קיפול

  4. מקפלים בזהירות את הקמח לתערובת הקצף, כך שהקצף לא יישבר

  5. יוצקים את תערובת העוגה לתבנית קפיצית מספר 24 משומנת קלות

  6. מכניסים את העוגה לתנור קר. מכוונים לחום בינוני נמוך (170 מעלות). ואופים כ- 40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יבש, והעוגה קפיצית למגע. משאירים בתנור עם דלת פתוחה ל- 10 דקות ואחר כך מוציאים

  7. משחררים מהתבנית וחוצים לשניים

  8. שוטפים את התותים, משאירים כמה מהם לקישוט ופורסים לפרוסות.מפזרים אבקת ממתיק מלאכותי לפי הטעם ומשהים כ- 15 דקות כדי שהתותים יפרישו נוזלים

  9. מניחים את התותים עם הנוזלים על תחתית העוגה. ומכסים במחצית השניה של העוגה

  10. מקציפים את השמנת לפי ההוראות, מורחים על העוגה ומקשטים בתותים השלמים.


        הערות: העוגה יכולה לשמש כבסיס לעוגות פרי אחרות או לעוגות גבינה.