loader

פשטידת תרד בלקנית

דירוג
דירוג המתכון 3.9 כוכבים מתוך 5
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • 1.5 ק"ג עלי תרד קטנים, טרי נקי

  • כוס בורגול  אחרי השריה

  • 250 גרם גבינה 3%  שומן

  • 100 גרם בולגרית 3%  שומן

  • 50 גרם גבינת קאשקבל מגורדת

  • 2 ביצים טרופות+ חלבון

  • 2 כפיות מלח    

  • 1/2 כפית פלפל גרוס טרי                            

  • תרסיס שמן                                    

  • כף קמח מלא

איך מכינים


  1. מחמים תנור ל 200 מעלות.

  2. משרים את התרד במים רותחים כרבע שעה, מסננים, סוחטים היטב  היטב  וקוצצים דקה 

  3. בקערה משרים את הבורגול בכוס מים רותחים, מערבבים ומניחים ל 10 דקות. מסננים היטב וסוחטים את כל המים.

  4. לקערה עם הבורגול מוסיפים תרד, ביצים, גבינות, מלח ומערבבים.

  5. מרססים תבנית גדולה חסינת חום בשמן, יוצקים את תערובת הפשטידה ומישרים .

  6. מפזרים מעל כף קמח מלא ופרמזון , מרססים את פני הפשטידה בתרסיס שמן.

  7. אופים בחום של 180 מעלות כ- 40 דקות  עד שהפשטידה מזהיבה

אה, עוד משהו:

רכיבים לפשטידת התרד בגרסה  טבעונית : 


1.5 ק"ג עלי תרד קטנים, טרי נקי
1/2 כוס קמח חומוס 
300 גרם טופו 7.5% שומן
כף טחינה גולמית
שום כתוש טרי
מלח, פלפל, 
תרסיס שמן
כף קמח מלא 

דירוג המתכון
דירוג כללי של המתכון 3.9 כוכבים
קל 2.6 כוכבים
טעים 4.1 כוכבים
מהיר 2.8 כוכבים
רשימת מדרגים למתכון
מלאת פילוסוף פרנס
דירוג 4.5 כוכבים
16/07/2018
יוצא טעים מאוד. מומלץ לטחון את התרד בנעבד מזון, יוצא מעודן יותר
רעות זומר
דירוג 1 כוכבים
20/02/2018
סורי אבל ממש לא היתה לטעמי, יותר מדי תרד. ואני מאוד אוהבת תרד, אבל כאן זה היה פשוט כמו לאכול תרד וזהו...זה מאוד דומיננטי. להבא צריך להוריד בכמות התרד ולעדן אותו עם קישוא/גזר/תפו"א מגורד..
גלית פרימן-כהן
דירוג 5 כוכבים
07/12/2017
פשטידה מצויינת הכנתי אותה כבר פעמיים . אפשר לאכול ממנה הרבה כי היא יחסית לפשטידה מועטה בנקודות .