loader

פאי רועים

דירוג
דירוג המתכון 4.5 כוכבים מתוך 5
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?

כלי חסין אש עגול/ מרבוע גודל  20  ס"מ גבוה



  • 2 תפוחי אדמה בינוניים (500 גרם) 

  • 1/4 כוס שמנת צמחית דלת שומן לבישול 5% 

  • 1 כפית שמן 

  • מלח

  • תרסיס שמן

  • 1 בצל גדול חתוך דק

  • 2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות

  • 2 גבעולי סלרי פרוסים דק

  • 1 שורש סלרי קצוץ דק

  • 600 גרם בשר הודו אדום טחון 

  • 2 כפות קמח מלא  

  • 1 כף רוזמרין טרי קצוץ

  • 1 כפית טימין יבש

  • 1 שן שום  גדולה כתושה

  • 1 כוס ציר מרק עוף (או 1 כוס מים  מדוללות  עם כפית אבקת מרק)

  • מלח, פלפל

איך מכינים


  1. מחממים תנור לחום בינוני גבוה  200 מעלות.

  2. בסיר מבשלים את תפוחי האדמה עם הרבה מים עד שמתרככים. מוצאים, מסננים טוב. יוצקים לסיר את רבע כוס השמנת הצמחית. מביאים לרתיחה, מחזירים לסיר את תפוחי האדמה והשמן ומכינים פירה חלק.

  3. בינתיים מחממים מחבת גדולה, מאדים עם תרסיס שמן את הבצל, כששקוף מוסיפים את הגזר, הסלרי, והשום  ומאדים ביחד עד שמתרכך. מוספים  את הבשר הטחון וממשיכים בבישול תוך  כדי פירור הבשר עד שהבשר משחים כ- 5 דקות. מתבלים, מוסיפים את הקמח, מערבבים ומוסיפים את ציר המרק. מבשלים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי  מהכמות ההתחלתית.

  4. מעבירים את מהמחבת את התערובת לכלי חסין אש. בעזרת כף מסדרים את הפירה בשכבה דקה מעל הבשר שתסגור אותו לגמרי. בעזרת מזלג מיישרים לשכבה אחידה. מרססים בתרסיס שמן ואופים בתנור עד שתפוחי האדמה מזהיבים. כ- 30 דקות.


 


 

אה, עוד משהו:

דירוג המתכון
דירוג כללי של המתכון 4.5 כוכבים
קל 3.3 כוכבים
טעים 4.6 כוכבים
מהיר 3.4 כוכבים
רשימת מדרגים למתכון
סיגלית מיטרני
דירוג 3 כוכבים
27/03/2019
נחמד
סיגלית מיטרני
דירוג 4 כוכבים
16/03/2019
נחמד אבל חבל שקצת מתפורר
אסתר כהן רינסקי
דירוג 4 כוכבים
16/03/2019
יצא אחלה אבל הרבה עבודה