loader

פשטידת דגנים וירקות

דירוג
דירוג המתכון 4 כוכבים מתוך 5
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • 2 כפות קמח תירס

  • 2 כפות בורגול (חיטה גרוסה)

  • 2 כפות קוואקר

  • 1 כף סובין

  • 1 כפית אבקת אפייה

  • 3 ביצים

  • 1 גביע קוטג' % 5 שומן 

  • 1 גביע  יוגורט % 1/2 1 שומן

  • 1/2 כוס חלב % 1 שומן 

  • 1 כפית חרדל 

  • פלפל, מלח 

  • 1 ק"ג ירקות: קישואים, כרובית, או ברוקולי, כרשה, עלי תרד או לקט ירקות קפוא מופשר או קופסה פטריות גדולה 

  • לקישוט: 3 פרוסות גבינת עמק לייט קצוצות וכף שומשום

איך מכינים


  1.  מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). 

  2.  מערבבים היטב את כל החומרים מלבד הירקות. 

  3.  מרססים תבנית בתרסיס שמן, מסדרים בה את הירקות ויוצקים עליהם את התערובת. 

  4.  זורים את הגבינה הצהובה והשומשום על התערובת ואופים עד שמשחים כ- 45 דקות.

אה, עוד משהו:

במקום לאפות בתבנית שטוחה, אופית בתבנית כיכר( כמו של עוגה אנגלית). הפשטידה מוכנה כשקיסם הננעץ במכזה יוצא כמעט נקי( ייתכן ויהיה צורך להאריך מעט את משך האפיה ).

דירוג המתכון
דירוג כללי של המתכון 4 כוכבים
קל 5 כוכבים
טעים 4 כוכבים
מהיר 5 כוכבים
רשימת מדרגים למתכון
אירית עוז
דירוג 4 כוכבים
22/04/2020
אני הכנתי עם עלי תרד ופטריות (מקופסה כדי שלא יגירו נוזלים באפייה), יצא אחלה