loader

פשטידת דגנים וירקות

אין עדיין דירוגים
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • 2 כפות קמח תירס

  • 2 כפות בורגול (חיטה גרוסה)

  • 2 כפות קוואקר

  • 1 כף סובין

  • 1 כפית אבקת אפייה

  • 3 ביצים

  • 1 גביע קוטג' % 5 שומן 

  • 1 גביע  יוגורט % 1/2 1 שומן

  • 1/2 כוס חלב % 1 שומן 

  • 1 כפית חרדל 

  • פלפל, מלח 

  • 1 ק"ג ירקות: קישואים, כרובית, או ברוקולי, כרשה, עלי תרד או לקט ירקות קפוא מופשר או קופסה פטריות גדולה 

  • לקישוט: 3 פרוסות גבינת עמק לייט קצוצות וכף שומשום

איך מכינים


  1.  מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). 

  2.  מערבבים היטב את כל החומרים מלבד הירקות. 

  3.  מרססים תבנית בתרסיס שמן, מסדרים בה את הירקות ויוצקים עליהם את התערובת. 

  4.  זורים את הגבינה הצהובה והשומשום על התערובת ואופים עד שמשחים כ- 45 דקות.

אה, עוד משהו:

במקום לאפות בתבנית שטוחה, אופית בתבנית כיכר( כמו של עוגה אנגלית). הפשטידה מוכנה כשקיסם הננעץ במכזה יוצא כמעט נקי( ייתכן ויהיה צורך להאריך מעט את משך האפיה ).