
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- כוס אפונה יבשה
- 200 גרם תפוחי אדמה חתוך לקוביות
- 4 גזרים מקולף וחתוכים לקוביות
- מלח, פלפל שחור טרי
- כף אבקת מרק בצל
- כף כמון
- כוס אפונה עדינה, מופשרת
- 6 כוסות מים
- משרים את האפונה היבשה במים רותחים כ- 10 דקות. מסננים ושוטפים
- בינתיים סיר גדול מאדים את הבצל עם תרסיס שמן . כשמתחיל להזהיב מוסיפים את האפונה המסוננת , תפוח האדמה והגזר החתוכים.
- מוסיפים את המים. מביאים לרתיחה. מתבלים ומבשלים כ- שעה נוספת עד שהאפונה רכה.
- טוחנים במעבד מזון את המזון למרק אחיד. ומוסיפים כוס אפונה עדינה נוספת מביאים לרתיחה ומבשלים ביחד עוד כ-10 דקות.
- אם המרק יוצא סמיך- אם רוצים אפשר לדלל מעט במים רותחים לאחר הטחינה.
- אם אוהבים מרק עם חתיכות ירקות אפשר לטחון רק חצי מכמות
- לגיוון: לקבלת מרק עשיר בחלבון - הוסיפו 2 פרוסות פסטרמה דלת שומן קצוצות לכל מנה. תוספת של נקודה למנה.או כף של שמנת צמחית- בנקודה.
