
- 4 תפוחי אדמה גדולים שטופים
- 1 ראש שום שלם
- 1/2 כוס מרק עוף פרווה
- 1/2 כוס יוגורט דל שומן
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- לקישוט פפריקה
- מחממים תנור לחום גבוה.
- דוקרים במזלג את תפוחי האדמה. מניחים אותם בתבנית אפיה מעל נייר אפיה. עוטפים את ראש השום בנייר כסף ומניחים על יד תפוחי האדמה.
- אופים עד שתפוחי האדמה רכים והשום חום ורך (בערך- 50 - 60 דקות). משהים להתקרר כ- 15 דקות.
- חותכים את תפוחי האדמה לחצאים לאורך. בעזרת כפית מוציאים את תוכן תפוחי האדמה לקערה ומשאירים את הקליפה החיצונית.
- חותכים את ראש השום לחצי, סוחטים החוצה את בשר השום ומסיפים לתפוחי האדמה.
- מוסיפים לקערה את מרק העוף, היוגורט והפלפל. מועכים בעזרת מזלג ומערבבים היטב. ממלאים את חצאי תפוח האדמה. מפזרים למעלה את הגבינה והפפריקה.
- מחזירים את תפוחי האדמה הממולאים לתבנית האפיה ואופים עד שמתחמם ומשחים קלות. בערך כ- 15 דקות.
