loader

תפוחי אדמה בשום

אין עדיין דירוגים
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • 4 תפוחי אדמה גדולים שטופים

  • 1 ראש שום שלם

  • 1/2 כוס מרק עוף פרווה

  • 1/2 כוס יוגורט דל שומן

  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי

  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

  • לקישוט פפריקה

איך מכינים


  1. מחממים תנור לחום גבוה.

  2. דוקרים במזלג את תפוחי האדמה. מניחים אותם בתבנית אפיה מעל נייר אפיה. עוטפים את ראש השום בנייר כסף ומניחים על יד תפוחי האדמה.

  3. אופים עד שתפוחי האדמה רכים והשום חום ורך (בערך- 50 - 60 דקות). משהים להתקרר כ- 15 דקות. 

  4. חותכים את תפוחי האדמה לחצאים לאורך. בעזרת כפית מוציאים את תוכן תפוחי האדמה לקערה ומשאירים את הקליפה החיצונית. 

  5. חותכים את ראש השום לחצי, סוחטים החוצה את בשר השום ומסיפים לתפוחי האדמה.

  6. מוסיפים לקערה את מרק העוף, היוגורט והפלפל. מועכים בעזרת מזלג ומערבבים היטב. ממלאים את חצאי תפוח האדמה. מפזרים למעלה את הגבינה והפפריקה.

  7. מחזירים את תפוחי האדמה הממולאים לתבנית האפיה ואופים עד שמתחמם ומשחים קלות. בערך כ- 15 דקות.