loader

קציצות עגל ברוטב רימונים

אין עדיין דירוגים
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • 1 ק"ג בשר עגל טחון

  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק

  • 3 שיני שום כתושות

  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק

  • כוס בורגול דק לפני בישול

  • 1 כף בהרט או כמון לפי הטעם

  • 2 ביצים

  • מלח

  • פלפל שחור

  • מחבת פסים

  • תרסיס שמן לטיגון


        לרוטב:



  • כף סילן

  • שקית  בצלי שאלוט

  • 4 שיני שום כתושות

  • כף  ג'ינג'ר טרי קצוץ

  • מספר עלי דפנה

  • ¼ כוס רכז רימונים

  • 6 כוסות ציר מרק בקר

  • כף שמן

  • ¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי

  • 10שזיפים מיובשים

  • מלח, פלפל שחור

איך מכינים

       להכנה הקציצות:



  1. משרים את הבורגול במים כשעתיים, מסננים וסוחטים היטב. 

  2. לשים היטב את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה ומצננים כחצי שעה.

  3. מרטיבים את הידיים ויוצרים 30 קציצות קטנות.

  4. מחממים את המחבת, מרססים בתרסיס שמן ומבשלים את הקציצות  לסגירת הבשר מכל צד. 


       להכנת הרוטב: 



  1. במקביל מטגנים בשמן את בצלי השאלוט והשום עד להזהבה.

  2. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב חוץ מהשזיפים ומביאים לרתיחה .

  3. כשרותח מכניסים את הקציצות לסיר ומבשלים כחצי שעה . מוסיפים את השזיפים ומבשלים עוד 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול אפשר להשתמש בציר מרק מוכן – 4 כפיות מהציר + 6 כוסות מים רותחים.


 כל מנה 2 קציצות. 


הצעת הגשה: ירקות מאודים