loader

בורקס מבצק פילו

אין עדיין דירוגים
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • 10 עלי פילו

  • 250 גרם גבינת ריקוטה  או טוב טעם

  • 200 גרם גבינה בולגרית 3% שומן

  • 60 גרם גבינה צהובה 15% שומן

  • 2 ביצים גדולות

  • 2 כפות עשבי תיבול טריים קצוצים (לפי הטעם, ריחן , אורגנו, ענענ)

  • צרור פטרוזיליה קצוצה ללא גבעולים

  • חצי כפית פלפל לבן

  • לקישוט 2 כפות זירעוני שומשום

איך מכינים

מחממים תנור לחום בינוני.כ-180 מעלות


מרפדים תבניות אפיה גדולות בנייר אפיה ומרססים בתרסיס שמן.


שמים את כל חומרי המלית בקערה גדולה ומערבבים.


מפשירים ומפרידים את עלי הפילו לפי הוראות היצרן. פורסים עלה אחד ומקפידים לכסות את השאר שלא התייבשו.


חותכים את העלה לאורכו לארבע רצועות .מרססים כל רצועה בתרסיס שמן


מניחים בקצה הרצועה כפית גדושה מהמלית, סוגרים לריבוע וממשיכים לכפל למשולשים עד סוף הרצועה.


חוזרים על התהליך עם כל רצועות העלים.


מניחים בתבנית את הבורקסים מרססים בתרסיס שמן ומפזרים שומשום.


אופים כ-15-20 דקות או עד שמזהיב מגישים חם עם סלט ירקות