loader

מרק פטריות וגריסים

דירוג
דירוג המתכון 4.6 כוכבים מתוך 5
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • בצל גדול, קצוץ

  • פרסה, החלק הלבן, פרוס דק

  • 2 בצלי שאלוט

  • 2 שיני שום כתוש

  • כף שמן זית

  • 3 פטריות שיטאקי מיובשות

  • סלסלת פטריות טריות , פרוסות

  • כוס גזר מגורד

  • חופן עלי פטרוזליה וסלרי

  • כף ציר מרק או אבקת מרק בצל

  • כף מלח גס

  • כפית פלפל טחון טרי

  • 2 עלי דפנה

  • 1/4 כוס גריסים 

איך מכינים


1. משרים את פטריות השיטאקי עד שמתרככות וקוצצים.
2. משרים את הגריסים. 
3. מחממים סיר של 4 ליטר. מוסיפים את השמן וכל הבצלים ומאדים עד שמזהיבים. אם יש צורך מוסיפים מעט מים. מוסיפים את השום,בצלי שאלוט, פרסה,עלי דפנה, פטריות השיטאקי,הפטריות הפרוסות והתבלנים ומערבבים היטב.מוסיפים את הגריסים ,גרידת הגזר וציר העוף/אבקת מרק בצל. 
4. ממיסים את ציר המרק במים רותחים ומוסיפים עוד 8 כוסות מים ומביאים לרתיחה.מוסיפים את הפטרוזליה הקצוצה והסלרי. מנמיכים את החום ומבשלים כשעה, טועמים ומתקנים תיבול. 

אה, עוד משהו:

דירוג המתכון
דירוג כללי של המתכון 4.6 כוכבים
קל 3.7 כוכבים
טעים 4.7 כוכבים
מהיר 3.9 כוכבים
רשימת מדרגים למתכון
מילי פרב
דירוג 5 כוכבים
15/02/2019
הכנתי עם פטריות רגילות בלבד, בלי כרשה ועלי דפנה ויצא מושלם! ויתרתי על הגריסים פשוט הכנתי עם מה שהיה לי במקרר מהמתכון :)
אילן גולדנברג
דירוג 5 כוכבים
06/02/2019
קל לביצוע
חביבה צ'יקו
דירוג 5 כוכבים
04/02/2019
מעולה!