loader

אוסובוקו בקר וירקות שורש

דירוג
דירוג המתכון 4 כוכבים מתוך 5
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • 3 כפות שמן זית

  • 4 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים

  • 6 בצלי שאלוט קלופים   

  • 2ראשי שום חתוכים לרוחב

  • פרסה בינונית, החלק הלבן חתוך לאורך ולחתיכות גדולות

  • שורש פטרוסיליה , קלוף וחתוך

  • 3 גזרים קלופים,חתוכים גס

  • כף רסק עגבניות

  • 2 כוסות יין אדום יבש, משובח

  • כף גדושה קורנפלור מדולל בחצי כוס מים

  • 2 כוסות ציר מרק או מים

  • 3 חתיכות בשר בקר או עגל עם עצם במשקל של קילו וחצי נקי משומן

  • כף עלי אורגנו מיובשים

  • 3-4 עלי דפנהכפית פלפל שחור גרוס טרי

  • כף מלח גס

  • סלסלת פטריות פורטובלו או פטריות בשרניות אחרות אפשר גם יבשות


 

איך מכינים

1. בסיר כבד ורחב (רצוי ברזל) מחממים 2 כפות שמן זית ומאדים את כול סוגי הבצלים הגזר והשום תוך ערבוב עדין, עד שהם מזהיבים. מוציאים מהסיר ושומרים בצד.


2. מחממים תנור לחום של 150 מעלות.


3. מוסיפים לסיר כף שמן מחממים מעט ומניחים את פרוסות הבשר על התחתית שישחימו מכל הצדדים או כמו שאומרים המקצוענים "יסגרו" . רסק עגבניות, תבלינים ,יין וציר המרק או המים. מערבבים בעדינות, מביאים לרתיחה ומחזירים את הירקות והגזר לסיר. מכסים ומכניסים לתנור המחומם לכשעתיים וחצימוציאים את הסיר מערבבים בעדינות ומוסיפים את הפטריות.


4. מחזירים לתנור להמשך בישול של עוד כחצי שעה. בודקים אם הבשר רך אם לא מחזירים לעוד כחצי שעה.

דירוג המתכון
דירוג כללי של המתכון 4 כוכבים
קל 3 כוכבים
טעים 4 כוכבים
מהיר 2 כוכבים
רשימת מדרגים למתכון
סיגל ברוטמן
דירוג 4 כוכבים
23/02/2018
יצא מאד טעים, אני הסתפקתי ב1.5 כוסות יין. לא ברור היכן במתכון משתמשים בקורנפלור המדולל במים... אז לא שמתי :)