loader

מרק כתום עם עדשים

דירוג
דירוג המתכון 4.4 כוכבים מתוך 5
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  •  1 כוס עדשים כתומות 

  •  1 בצל קצוץ 

  •  חתיכת דלעת חתוכה לקוביות (400ג')

  •  2 גבעולי סלרי כולל עלים חתוכים לפרוסות (מפרידים בין הגבעולים לעלים)

  •  6 גזרים קלופים וחתוכים 

  •  1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות (200 ג' )

  • 1  תפוח אדמה קטן קלוף וחתוך (200ג')

  • 1  כף מרק בצל 

  • 1  כף ציר עוף 

  • 2 כפות רוטב סויה 

  •  מספר טיפות טבסקו (בעדינות-לא הכרחי) 

  •  מלח, פלפל 

איך מכינים


  1. משרים במים רותחים את העדשים כ – 1/4 שעה שוטפים ומסננים

  2. מכניסים לסיר של 6 ליטר את כל הירקות , ממלאים כדי 2/3 מים ללא תבלינים ומלח ומביאים לרתיחה

  3. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהירקות התרככו

  4. מוספים את ציר המרק, מרק הבצל, סויה, טבסקו, מלח ופלפל וממשיכים בבישול לעוד 15 דקות

  5. בעזרת עמוד טחינה טוחנים את המרק מחזירים לאש , וממשיכים לבשל לקבלת הסמכה עוד מספר דקות.

אה, עוד משהו:

בכדי לקבל מרק צמחי אפשר להחליף את ציר המרק בכף נוספת של אבקת מרק בצל

דירוג המתכון
דירוג כללי של המתכון 4.4 כוכבים
קל 4.6 כוכבים
טעים 5 כוכבים
מהיר 4.6 כוכבים
רשימת מדרגים למתכון
ניצה דהרי- - חסום תם המנוי
דירוג 5 כוכבים
08/06/2020
ואוווווו אני לא אוהבת עדשים וזה יצא טעים ממש
מרי חובבי ציון
דירוג 4 כוכבים
13/02/2020
קל להכנה !טעים ! משביע!
פנינה בליטי
דירוג 5 כוכבים
04/01/2020
טעים ורוצים עוד.