
- 2 גרם זעפרן מדוללים במים חמים (לא חובה)
- 1 כפית שמן
- 1 בצל סגול גדול חתוך גס
- 2 שיני שום טריות כתושות
- מלח, פלפל, כפית בהרט או כמון
- 2 כפיות דבש (2)
- 2 כוסות ציר מרק ירקות
- 300 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
- 2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
- 2 קישואי זוקיני חתוכים לקוביות
- 1 כוס גרגרי חומוס מבושל
- 2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות
- 1 כוס קוסקוס מלא מהיר הכנה לפני בישול
לקישוט:
2 כפות כוסברה קצוצה
12 שקדים קצוצים דק
- מחממים בסיר גדול את השמן ומאדים את הבצל. כשהבצל שקוף מוסיפים את השום והתבלינים ומערבבים. מוסיפים לציר את הדלעת, גזר וקישוא ומאדים כ- 5 דקות מוסיפים את ציר הירקות ביחד עם הדבש והזעפרן (לא חובה).
- מנמיכים את החום ומבשלים כ- 15 דקות או עד שהירקות מתרככים מעט. מוסיפים תוך כדי ערבוב את הגרגרי חומוס, העדשים והקוסקוס. סוגרים את האש ומשאירים לעמוד מכוסה עוד כ- 10 דקות או עד שכל הנוזלים נספגו.
- בעזרת מזלג מערבבים בעדינות לפירור הקוסקוס.
- להגשה מפזרים מעל את השקדים וכוסברה קצוצה.
