loader

טאג'ין קוסקוס וירקות - ארוחה מלאה שגם ילדים אוהבים

דירוג
דירוג המתכון 3.3 כוכבים מתוך 5
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • 2 גרם זעפרן מדוללים במים חמים (לא חובה)

  • 1 כפית  שמן 

  • 1 בצל סגול גדול חתוך גס

  • 2 שיני שום טריות כתושות 

  • מלח, פלפל,  כפית בהרט או כמון

  • 2 כפיות דבש (2) 

  • 2 כוסות ציר מרק ירקות 

  • 300 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות

  • 2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות 

  • 2 קישואי זוקיני חתוכים לקוביות

  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושל 

  • 2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות  

  •  1 כוס קוסקוס מלא מהיר הכנה לפני בישול 


לקישוט:
2 כפות כוסברה קצוצה
12 שקדים קצוצים דק 


איך מכינים


  1. מחממים בסיר גדול את השמן ומאדים את הבצל. כשהבצל שקוף מוסיפים את השום והתבלינים ומערבבים. מוסיפים לציר את הדלעת, גזר וקישוא  ומאדים כ- 5 דקות מוסיפים את ציר הירקות ביחד עם הדבש והזעפרן (לא חובה).

  2. מנמיכים את החום ומבשלים כ- 15 דקות או עד שהירקות מתרככים מעט.  מוסיפים תוך כדי ערבוב את הגרגרי חומוס, העדשים והקוסקוס. סוגרים את האש ומשאירים לעמוד מכוסה עוד כ- 10 דקות או עד שכל הנוזלים נספגו.

  3. בעזרת מזלג מערבבים בעדינות לפירור הקוסקוס.

  4. להגשה מפזרים מעל את השקדים וכוסברה קצוצה. 

אה, עוד משהו:

דירוג המתכון
דירוג כללי של המתכון 3.3 כוכבים
קל 1.8 כוכבים
טעים 3.8 כוכבים
מהיר 2.5 כוכבים
רשימת מדרגים למתכון
גליה גוזובסקי
דירוג 3.5 כוכבים
30/07/2017
הכנתי עם בורגול במקום קוסקוס ומים במקום ציר ירקות. יצא טעים ומשביע
שרון בר דור
דירוג 3 כוכבים
24/06/2017
מתכון טוב למנה משביעה ועשירה. במקום העדשים והחומוס הכנסתי חצי כוס אפונה עדינה וחצי כוס חומוס. ערך הנקודות של המנה האישית ירד בהתאמה. רצוי להפחית את כמות המים. עם 2 כוסות כפי שכתוב במתכון המנה יוצאת קצת עיסתית... עדיין מתכון שווה!