loader

לביבות חנוכה מסורתיות של שומרי משקל

אין עדיין דירוגים
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  •  500גרם תפוחי אדמה 

  • 1 בצל קטן קצוץ 

  •  2כפות קמח תופח 

  • 1 ביצה+3 חלבונים

  • מלח ופלפל 

  • תרסיס שמן 

איך מכינים


  1. מקלפים ומגרדים דק את תפוחי האדמה. סוחטים היטב מכל הנוזלים . מערבבים עם הבצל הקצוץ,הקמח והביצה, ומתבלים במלח ופלפל.

  2. מרססים בתרסיס שמן את המחבת. מחממים היטב. ממלאים כף גדולה מהתערובת, ויוצקים למחבת ומשטחים . מכינים לביבות נוספות באותה צורה.

  3. מנמיכים את האש ומטגנים כמה דקות עד שהן פריכות וזהובות (אם יש צורך מרססים שוב בתרסיס שמן). מספיגים על מגבות נייר.מגישים מיד. 


 


הצעת הגשה אפשר להגיש את הלביבות עם כף רסק תפוחי עץ, כף שמנת חמוצה או יוגורט
(להוסיף לחישוב 1 נקודה).