loader

אגרול בנוסח סיני

דירוג
דירוג המתכון 3 כוכבים מתוך 5
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • 2 גזרים 

  • 2 גבעולי סלרי צעירים 

  • 1/2 כרוב קטן 

  • 2 בצלים ירוקים 

  • 1 קופסה נבטים 

  • 1 כף עמילן תירס 

  • 1/3 כוס מים 

  • 2 כפות רוטב סויה 

  • 2 כפות שמן 

  • 3 שיני שום קטנות קצוצות 

  • 1/4 כפית זנגביל קצוץ דק או טחון 

  • 1/2 כפית מחוקה מלח 

  • פלפל לבן 

  • פלפל שחור

  • לבצק

  • 18 עלי פילו מוכנים

  • 2 כפות שמן

  • להברשה: 1 ביצה טרופה עם מעט מים

איך מכינים


  1. מחממים תנור לחום בינוני. 

  2. חותכים את הגזר, הסלרי, הבצל הירוק והכרוב לרצועות דקות. 

  3. בוללים בקערית את עמילן התירס עם מעט מים, 
    מוסיפים את יתרת המים ורוטב הסויה ושומרים בצד. 

  4. מחממים במחבת רחבה ועמוקה את השמן, 
    מוסיפים את השום והזנגביל ומטגנים מעט. 
    מוסיפים את הירקות הקשים- הגזר והסלרי. 
    מטגנים עד שיתרככו. 
    מוסיפים את יתרת הירקות ומטגנים עד שיתרככו, אך ישמרו על פריכות. 

  5. מתבלים במלח ופלפל ויוצקים למחבת את תערובת העמילן,
    בוחשים עד שהרוטב מסמיך מעט, מסירים מהאש ומצננים. 

  6. חוצים על עלה פילו לרוכבו לשני מלבנים, ומברישים בשמן.
    מקפלים כל מלבן לשניים לקבלת ריבוע . 
    מניחים במרכז כל ריבוע כף מחוקה מהמלית 
    מגלגלים לגלילה ומברישים את השולים בביצה. 

  7. עורכים בתבנית אפייה מלבנית גדולה, כשה"תפר" כלפי מטה, 
    אופים  20 -25 דקות עד שמזהיב.

דירוג המתכון
דירוג כללי של המתכון 3 כוכבים
קל 3.5 כוכבים
טעים 3 כוכבים
מהיר 3 כוכבים
רשימת מדרגים למתכון
ענת בכר
דירוג 5 כוכבים
16/03/2019
לא הבנתי את החישוב , אם יש 18 עלי פילו ומחלקים ל 2 לא אמור לצאת תשע מנות?
מיכל שאול
דירוג 1 כוכבים
06/07/2018
שאלה 18 עלי פילו ו16 מנות? מחלקים כל עלה לשתיים כך שכל שני עלים מנה? אשמח חהסברים כדי לא לטעות בחישוב