loader

לזניה מוקרמת עם תרד ופלפלים

אין עדיין דירוגים
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • 3 כוסות חלב 1% שומן 

  • 6 כפות קמח

  • 1 גביע גבינת קוטג' % 5 שומן 

  • 280גרם  (7 קוביות) תרד קפוא מופשר וסחוט 

  •  1כפית חרדל 

  •  200גרם גבינה בולגרית % 5 שומן מגוררת 

  • 1 כף שמן זית 

  • 2 פלפלים אדומים קצוצים 

  • 1 בצל פרוס 

  • 2 שיני שום כתושות 

  • 1 כפית בהרט (לא הכרחי)

  • פלפל ומלח 

  • כף עלי אורגנו קצוצים 

  • 6 דפי לזניה דקים 

  •  3פרוסות גבינת עמק לייט קצוצה 

  • תרסיס שמן

איך מכינים


  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). 

  2. מביאים לרתיחה 1/2 2 כוסות מהחלב בסיר גדול מעל אש בינונית. 

  3. בקערה קטנה מערבבים את הקמח ב- 1/2 כוס חלב. יוצקים את התערובת לחלב החם תוך ערבוב מתמיד עד שמסמיך. מסיירם מהאש ומוסיפים שלושה רבעים מגביע הקוטג`, את הבהרט, החרדל, מלח ופלפל. מתקבל רוטב גבינה. 

  4. מערבבים את התרד עם הקוטג` הנותר והגבינה הבולגרית. 

  5. מחממים את השמן בסין טפלון גדול ומוסיפים את השום, הבצל הופלפל האדום ומבשלים תוך ערבוב כ- 35 דקות. מוסיפים את האורגנו, מלח, ופלפל וממשיכים לבשל עוד כ- 3 דקות. מוסיפים לתערובת התרד ומערבבים. 

  6. משמנים תבנית חסינת אש (21X21) בתרסיס שמן. יוצקים על התחתית 1/4 כוס מרוטב הגבינה. מניחים 2 דפי לזניה ומעליהם חצי מכמות התרד. חוזרים שוב על השכבות. מסיימים בשכבה של אטריות ורוטב גבינה. 

  7. מפזרים מלמעלה את הגבינה הקצוצה. מרססים את רדיד האלומיניום בתרסיס שמן ומכסים היטב את התבנית. 

  8. אופים 30 דקות, מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד כ- 10 דקות עד שמזהיב.