
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 ביצה
- 3 כפות פירורי לחם
- חופץ פטרוזיליה קצוצה
- 10 עלי בזיליקום קצוצים דק
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק ללא גרעינים
- 1 גזר מגורד דק
- 1 כף שמן
- מלח, פלפל שחור שום כתוש
- מערבבים את כל החומרים למסה אחידה. לשים היטב את התערובת ויוצרים בידיים רטובות 25 קציצות עגולות. מצננים במקרר חצי שעה.
- מחממים היטב מחבת פסים, מרססים בתרסיס שמן וצולים את הקציצות משני הצדדיים עד שמשחים ומשנה את צבעו (אפשר גם לסדר על תבנית מרופדת בנייר אפיה ולצלות בתנור גריל חם כ- 10 דקות מכל צד.)
מנה 3 קציצות = 3 נקודות
פיתה קלה קטנה מחיטה מלאה =2 נקודות
כף טחינה מוכנה =1 נקודה
הצעת הגשה:
תוספת בצד: חציל ופלפל קלויים בגריל . פורסים את הירקות לרצועות, מסדרים בתבנית מרססים בתרסיס שמן, מתבלים במלח ופלפל שחור וצולים בתנור עד שמוכן .
