loader

מרק כרובית חלבי

אין עדיין דירוגים
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • 1 קילו כרובית מופרדת לפרחים 

  • 600 גרם תפוח אדמה קלוף וחתוך לרבעים 

  • 1 כרישה קצוצה (רק החלק הלבן

  • 2 גבעולי סלרי קצוצים 

  • 1 בצל גדול קצוץ 

  • 3 שיני שום כתושות 

  • כף פטרוזיליה (עלים קצוצים)

  • 50 גרם חמאה 

  • 1 כף שמן קנולה

  • 1 כוס יין לבן יבש

  • כוס שמנת לבישול % 10 שומן 

  • 2 כפות נבטי צנונית קצוצה 

  • קורט בהרט 

  • מלח, פלפל 

איך מכינים


  1. מחממים סיר עם השמן והחמאה ומוסים את הבצל והכרשה עד לשקיפות . מוסיפים את השום והיין ומאדים 2 דקות . מוסיפים את תפוחי האדמה ומתבלים במלח פלפל ופטרוזיליה , מערבבים

  2. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הכרובית , מביאים לרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל בסיר מכוסה עד שהתפוחי אדמה רכים

  3. מסירים מהאש וטוחנים במוט טחינה לתערובת חלקה

  4. מוסיפים את השמנת והבהרט מנמיכים את האש ומשבלים תך ערבוב עד להסמכה

  5. יוצקים לקערות ומעטרים בנבטי צנונית