loader

לביבות כתומות

אין עדיין דירוגים
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • בטטה גדולה ,500 גרם

  •  4גזרים בינוניים

  • תפוח אדמה בינוני (200 ג(

  •  2ביצים טרופות

  • 3 כפות פירורי לחם

  • שן שום כתושה

  • כפית עלי טימין טרי או חצי כפית מיובש

  • כפית מלח

  • 1/3 כפית פלפל שחור גרוס

  • כפית בהרט שטוחה

  • תרסיס שמן

איך מכינים


  1. קולפים את הירקות, ומגררים במגררת דקה.

  2. מניחים הירקות במסננת מוסיפים מלח ומערבבים.משאירים למשך ½ שעה, להגיר נוזלים.סוחטים היטב ומעבירים לקערה.

  3. מוסיפים את שאר המצרכים, ומערבבים .

  4. טועמים ומתקנים תיבול.

  5. מחממים מחבת טפלון גדולה שרוססה בתרסיס שמן ויוצקים לתוכו 10 כפות מלאות מהתערובת ל-10 לביבות. בעזרת מרית משטחים מעט ומטגנים עד שהלביבות מזהיבות משני הצדדים

  6. מוציאים ומניחים על נייר סופג.


       מומלץ להגיש עם רוטב שמנת: מערבבים גביע שמנת חמוצה 9% עם כף שטוחה מיונז 5%, מלח נענע קצוצה ויוצקים מעט מעל כול לביבה.