loader

לחם תפוחי אדמה ויוגורט

אין עדיין דירוגים
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • 250 גרם תפו"א מקולפים

  • 1 גביע יוגורט עשיר בחלבון 0% שומן

  • 1/4 כוס מים פושרים

  • 2 כפיות דבש

  • 1 שקית שמרים

  • 3 כפות חלב 1% שומן

  • 4 כוסות + 2 כפות של קמח מיוחד ללחם

  • 1/2 כוס קמח מלא

  • 2 כפיות מלח

  • 10 זיתים מגולענים וקצוצים

  • 1 כפית עשבי תיבול יבשים( רוזמרין/תערובת עשבי תיבול/ פרובנס ועוד...)

איך מכינים

מבשלים את התפו"א בסיר קטן, עד שמתרככים, מסננים ומועכים. מנמיכים את האש ונותנים לאדים להתייבש כ- 5 דקות. מנערים את הסיר מידי פעם ,מצננים


בקערת מערבל מערבבים את היוגורט המים הדבש השמרים והחלב. מוסיפים את תפו"א ומערבבים. מוסיפים 4.5 כוסות קמח מלח זיתים ותבלינים. מערבלים עד שהבצק מתחיל להתאסף סביב מזלג הערבול.


מרססים קערה בתרסיס שמן ומניחים בתוכה את כדור הבצק. מרססים גם אותו בתרסיס שמן. מכסים ומשאירים להתפחה עד שמכפיל את נפחו.


לשים את הבצק פעם נוספת עם 2 כפות קמח נותרות ומתפיחים שוב לחצי שעה. מחלקים לשלוש כיכרות ומניחים כל אחת בתבנית מוארכת שרוססה בתרסיס שמן. אופים בחום בינוני עד שהכיכרות תופחות ומשחימות.