loader

בישקוטי בטעמי דבש תפוזים

אין עדיין דירוגים
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • 3 כוסות קמח

  • 1 כף קינמון 

  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה

  • 3/4 כפית אבקת אפיה

  • 1/2  כפית תערובת תבלינים לעוגיות (לא חובה)

  • 1/4 כפית מלח

  • 1/2 כוס צימוקים בהירים

  • 1/2 כוס משמשים מיובשים קצוצים דק

  • 2 כפיות קליפת תפוז מגוררת

  • 1/2 כוס סוכר

  • 1/2 כוס דבש

  • 2 חלבוני ביצה

  • 1 ביצה

  • 2 כפות מים

איך מכינים


  1. מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות) מרפדים 2 תבניות אפיה גדולות בנייר אפיה ומרססים בתרסיס שמן.

  2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הקינמון, הסודה, אבקת האפייה, המלח והתבלינים. מוסיפים את הצימוקים, המשמשים וקליפת התפוז. 

  3. בקערה בינונית טורפים את הסוכר, הדבש, חלבוני הביצה, הביצה והמים. מוסיפים לחומרים היבשים ומערבבים עד שהתערובות מתאחדות.

  4. מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים ומשטחים כל 2 חלקים בתבנית אפיה. משאירים רווח בינהם. אופים את שתי התבניות ביחד בעזרת הטורבו, ומקפידים שכל צדי המאפה יזהיבו. 

  5.  מנמיכים את התנור לחום בינוני ומוציאים מהתנור. מעבירים את המאפים למשטח עבודה וחותכים ל- 40 מלבנים. מחזירים לתבנית, מונחים על צדם. אופים כ- 15 דקות, עד שהם יבשים למגע. מקררים היטב ושומרים בקופסה.