loader

בניצה- מאפה

אין עדיין דירוגים
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • 500 גרם חב' עלי פילו קמח מלא

  • 250 גרם שמנת צמחית לבישול 5% שומן

  • 200 גרם יוגורט 1.5% שומן

  • 250 גרם גבינה לאפיה 3% שומן

  • כפית מלח

  • 3 ביצים

  • ½ כפית פלפל לבן

  • תרסיס שמן

איך מכינים


  1. מפשירים את חבילת הפילו במקרר כל הלילה. מחממים תנור ל180 מעלות.

  2. טורפים ביצים בקערה אחת. ומערבבים את שאר החומרים בקערה שנייה.

  3. מרססים תבנית מלבנית גדולה.

  4. לוקחים עלה פילו ומכווצים בצורה רופפת על התבנית עד שמכסים את התבנית עם מחצית עלי הפילו.

  5. מרססים את עלי הפילו בתבנית ומפזרים מחצית מתערובת הגבינה על העלים בתבנית. שופכים מעל המחצית את תערובת הביצים, ושוב מכסים עם עלי פילו.

  6. מכווצים בצורה רופפת, מרססים ומפזרים את יתרת הגבינות והביצים. דואגים שלא יהיו עלים יבשים בולטים. אופים 30-40 דקות עד להזהבה.