loader

סלק במלית בשר

אין עדיין דירוגים
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • 8 סלקים מבושלים

  • למלית:

  • 2 כפות שמן

  • 2 בצלים קצוצים

  • 300 גרם בשר הודו אדום טחון

  • ביצה

  • מלח ופלפל

  • חופן עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה/כוסברה)

  • כפית בהרט


לרוטב:



  • 1 קוביית מרק בטעם בשר

  • 1 כוס יין לבן יבש

  • 1 כף עמילן תירס (קורנפלור)1 כף מים


 


לעיטור:  עלי סלרי


 


 

איך מכינים

1. מוצאים בזהירות את תוכנם של הסלקים בעזרת כף, מבלי לפגוע בתחתית, לקבלת מעין "קערית".


2. להכנת המלית: מחממים בסיר רחב את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ – 10 דקות, עד שפירורי הבשר ילבינו. מסירים מהאש.


3. מוסיפים לתערובת הבשר ביצה, בהרט ועשבי התיבול מערבבים לעיסה אחידה ומשהים 20 דקות.


4. ממלאים את הסלקים בתערובת. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ,  350 פ,).


5. להכנת הרוטב : קוצצים את תוכן הסלקים במעבד מזון מצויד בלהב פלדה, ממיסים את קוביית המרק ביין, מוסיפים את בשר, יוצקים לסיר שבו טוגן הבשר ומביאים לרתיחה. בקערית נפרדת בוללים את עמילן התירס במים, ומוספים לרוטב תוך בחישה. מבשלים תוך בחישה עד שהרוטב מסמיך.


 6.עורכים את הסלקים בתבנית חסינת חום. יוצקים את הרוטב על הסלקים ואופים כחצי שעה עד שיתרככו וישחימו. מעטרים בעלי סלרי, ומגישים חם.