loader

בקלאווה

אין עדיין דירוגים
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • 1 כוס צימוקים, שטופים ומסוננים (160 גרם)

  • 140 גרם אגוזי מלך, קצוצים דק

  • 2 כפות סוכר

  • 1 כפית קינמון טחון

  • 10 עלי פילו

  • 50 גרם חמאה מומסת  

  • לזיגוג:

  • 2 כפות דבש

  • 2 כפות מיץ לימון  

  • תבנית אפייה מלבנית גדולה, משומנת בתרסיס שמן 

איך מכינים


  1. מחממים תנור לחום גבוה (220 צ).

  2. להכנת המלית: מערבבים יחד את הצימוקים, האגוזים , הסוכר והקינמון ושומרים בצד.

  3. מניחים עלה פילו על משטח עבודה נקי (מכסים את יתר העלים כדי שלא יתייבשו). מברישים את העלה בחמאה המומסת, מקפלים לשניים, לצורת מלבן, מברישים שוב

  4. משמנים תבנית בתרסיס שמן ומניחים בתחתית את הבצק. מברישים ומקפלים כך עלה נוסף.

  5. זורים על עלי הפילו רבע מתערובת האגוזים . מברישים ומקפלים עלה שני עלי פילו נוספים, ושוטחים על מלית האגוזים. מכסים שוב ברבע מכמות האגוזים וממשיכים כך עד לגמר עלי הפילו והאגוזים. מסיימים בשכבת עלי פילו מקופלים.

  6. מסמנים בחוד סכין על השכבה העליונה סימני חיתוך ל – 16 ריבועים. אופים כרבע שעה.

  7. בינתיים ממיסים בסיר קטן את הדבש עם הלימון.

  8. כשהבקלאווה אפויה וזהובה, מוציאים מהתנור וחותכים לריבועים לפי הסימון. יוצקים מעל את זיגוג הדבש ואופים 5 דקות נוספות. מצננים.