
- 250 גרם אספרגוס טרי
- 2כפות מחוקות מיונית
- 2 מלפפונים כבושים, קצוצים
- 3כפות נוזלי שימור של מלפפונים או זיתים כבושים
- קוטמים את הקצה התחתון, הסיבי, של גבעולי האספרגוס. קולפים וטובלים במים קרים.
- ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האספרגוס ומבשלים 8 -15 דקות, תלוי בעוביו. מבשלים עד שהאספרגוס יתרכך מעט אך ישמור על פריכותו. מוציאים ומסננים.
- להכנת הרוטב: שמים אל כל חומרי הרוטב בצנצנת עם מכסה ומנערים היטב.
- מניחים בכל צלחת 4-5 גבעולי אספרגוס, יוצקים עליהם כף רוטב ומגישים.
