loader

פילה אמנון על מצע ירקות

אין עדיין דירוגים
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • 6 פילטים אמנון טריים* במשקל 150 גרם כל אחד

  • מיץ מלימון

  • 2 כרשה רק החלק הבהיר פרוסה דק

  • 2 בצלי שאלוט פרוסים דק (לא חובה)

  • שן שום כתושה

  • 1 פלפל אדום פרוס דק

  • 1 פלפל כתום פרוס דק

  • 1/2 כוס יין

  • כף עלי פטרוזיליה קצוצים

  • עלי טימין טריים

איך מכינים


  1. מחממים תנור לחום גבוהה. כ-250   מעלות

  2. שוטפים ומנגבים את הדגים. מטפטפים עליהם את מיץ הלימון. מתבלים ומכניסים למקרר בכלי מכוסה לפחות שעה.

  3. מרססים מחבת בינונית בספרי שמן ומאשים בו את הבצלים והכרשה עד שהופכים שקופים. מוסיפים את הפלפלים ומבשלים עוד כ-5 דקות עד שהפלפלים מתרככים.

  4. מעבירים את הירקות לתבנית חסימת אש ומסדרים מעל את הדגים.

  5. יוצקים מעל את היין ומפזרים את הטימין והפטרוזיליה. מכניסים לתנור החם ואופים כ-15 דקות עד שהדג הופך לבן.

אה, עוד משהו:

*אפשר גם להשתמש הדג קפוא