loader

קציצות דגים מרוקאיות

אין עדיין דירוגים
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?

חומרים לתערובת דגים



  • 1 ק"ג דג בקלה 

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים ( 400 גרם ) 

  • ראש שום שלם

  • 2 חבילות כוסברה (עלים בלבד) 

  • חצי כפית פלפל שחור

  • כפית שטוחה מלח

  • כף גדושה פפריקה

  • כפית שטוחה כורכום

  • כפית שטוחה כמון

  • כפית פלפל שטה

  • 2 כפות שמן 


לרוטב



  • כף שמן 

  • 2 פלפלים מכל צבע (אדום, כתום, צהוב , ירוק ) חתוכים לרצועות

  • 2 פלפלים חריפים ( לא חובה ) חתוכים לרצועות

  • ראש שום מחולק לשיניים בודדות

  • כף פפריקה

  • חצי כפית כורכום

  • כפית מלח כפית כמון


איך מכינים


  1. משרים את דגי הבקלה במים עם מלח לאחר מכן לשטוף ולהניח במסננת. לסחוט ביד.

  2. טוחנים את הדגים עם תפוחי האדמה, ראש שום, כוסברה, ולהוסיף תבלינים. ללוש את התערובת ולתת לעיסה לנוח חצי שעה ואז ללוש שוב.

  3. מכינים קציצות ואופים מעט בתנור.

  4. כשהכול מוכן לוקחים סיר רחב מחממים בו כף שמן מטגנים את הפלפלים מכל הצבעים וראש שום שיניים שלמות ומסדרים מעליהם את הקציצות. מוסיפים מים שיכסו את הקציצות. ומפזרים חבילת עלי כוסברה מעל.

  5. מכינים את תערובת התבלינים לרוטב מפזרים מעל מביאים לרתיחה מנמיכים לחום נמוך ומבשלים כשעה.

אה, עוד משהו:

המלצת הגשה: עם אורז או פירה