loader

טורט תפוזים ברוטב

אין עדיין דירוגים
התחברי וספרי איך יצא!
מה צריך?


  • ½ כוס סוכר

  • ½ 1 כפות קמח תפוחי אדמה

  • ½ כוס מיץ תפוזים

  • 2 ביצים גדולות, מופרדות+3 חלבונים

  • תבנית אפיה  מספר 26(לא קפיצית)

  • נייר אפיה לריפוד התבנית


לרוטב



  • 1 כוס מיץ תפוזים

  • 2 כפות חמאה או מרגרינה  בטעם חמאה

  • ¼ כוס סוכר

  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת


 

איך מכינים

1.     מחממים תנור לחום בינוני (170 מעלות). שמים בסיר קטן את הסוכר ומיץ התפוזים ומבשלים כ- 5 דקות עד שהסירופ מסמיך. משאירים לצינון.


2.     מקציפים את החלמונים לתערובת בהירה וקלילה.


3.     שמים בקערה נפרדת את החלבונים והמלח, ומקציפים לקצף מוצק, אך לא יבש. מוסיפים את סירופ הסוכר והמיץ בהדרגה, תוך כדי הקצפה.


4.     מקפלים את קצף החלבונים כף אחרי כף לתוך החלמונים המוקצפים בזהירות כדי לא לשבור את הקצף, ולבסוף מקפלים בעדינות את קמח תפוחי האדמה.


5.     מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה מרופדת בנייר. אופים כ- 35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מניחים לעוגה להצטנן בתבנית כרבע שעה. מוציאים ומסירים בזהירות את הנייר.

אה, עוד משהו:

להכנת הרוטב


ממיסים את קמח תפוחי האדמה במעט מיץ ומבשלים את כל החומרים בסיר קטן עד שהרוטב מסמיך.


מחוררים את העוגה ויוצקים מעליה באופן שווה את הרוטב מניחים לרוטב להיספג טרם הגשה