loader

ט"ו בשבט בפתח,השקדיה פורחת והבית מתמלא בפירות יבשים ובפיצוחים

גם לפיצוחים יש יתרונות בריאותיים ותזונתיים לא מבוטלים. אבל לפני שאתם מנשנשים את כל הצלחת, חכו רגע, לשומרי משקל יש כמה דברים לספר לכם. מאמר מערכת | 12.12.2016

הכול במידה - כמה דברים שכדאי לדעת לפני שמתחילים בחגיגות:

מהו פרי יבש? פרי יבש הוא מזון מרוכז. לכן גם כמות האנרגיה של הפירות היא פי 5 בהשוואה לזה של פרי רגיל. אל תיטעו: משמש יבש שווה בדיוק למשמש טרי, אלא שהוא שוקל הרבה פחות ולכן בד"כ אוכלים 4-5 לפני שנעצרים.

ממתקים טבעיים -  פרי יבש הוא אכן ממתק טבעי ובריא, ועדיף על ממתקים "רגילים" העשירים בסוכרים ובצבעי מאכל ואין בהם שום יתרון תזונתי, אך אל תשכחו שהוא עדיין ממתק. עם זאת הפירות היבשים מעניקים אנרגיה זמינה ולכן ניתן לאכול מהם לפני פעילות גופנית (בכמות המתאימה, כמובן). הם עשירים בסיבים ובמינרלים כמו: אשלגן, מגנזיום, זרחן וברזל. כיום חלק מהפירות מיובשים בתהליך תעשייתי ומכילים גופרית כחומר משמר. מומלץ להעדיף פירות שיובשו ללא גופרית וכן ללא תוספת סוכר או שומן.

ומה לגבי הפיצוחים? הם אינם פרי אלא שמנים מן הצומח, הם בריאים משביעים ובעלי יתרונות לגוף האדם.

עיקר היתרונות מושגים כאשר אוכלים אותם לא קלויים ולא מומלחים.

יתרונותיהם: עוזרים במניעת מחלות כרוניות ומחלות לב, אינם מכילים כולסטרול, וחלקם אף תורמים להורדת כולסטרול. מכילים מרכיבי תזונה חיוניים כמו חלבון וסיבים תזונתיים. הם גם מקור מצוין שלוויטמינים כמו: חומצה פולית, ניאצין ויטמין E ו B6 ומינרלים כמו: מגנזיום, סלניום, זרחן ואשלגן. אם זאת הם עשירים בשומן ויש לצרוך אותם במתינות.

המלצה שלנו: העדיפו גם בט"ו בשבט פירות טריים - הפרי הטרי ישביע אתכם הרבה יותר מהפרי המיובש מכיוון שהוא עשיר יותר בנוזלים, בסיבים והוא גם בריא יותר. פרי טרי מכיל ויטמינים רבים שחלקם נהרס בתהליך הייבוש, ובנוסף הוא גם הרבה פחות משמין. בשומרי משקל מומלץ לאכול שלושה פירות ביום באפס נקודות.

 

מתכונים מומלצים לט"ו בשבט

 עוף בערמונים-   (סה"כ  41 נקודות)

4 מנות  כל מנה מכילה 10 נקודות
חומרים:

4 כרעי עוף מחולקים לשוק וירך

2 כפות שמן זית

2 בצלים סגולים גדולים קצוצים דק

5  גזרים קלופים ופרוסים לטבעות עבות

3 גבעולי סלרי קצוצים דק

2 כפות סילאן

200 גר' ערמונים קלופים

4 שיני שום קצוצות

2/3 כוס יין לבן

מלח גס

פלפל גרוס

 הכנה:

1. מעסים את העוף במלח ופלפל גרוס ומטגנים במחבת רחבה בשמן זית, משני הצדדים.
2. מוציאים את העופות ומכניסים את הבצל הקצוץ, מטגנים עד שנהייה שקוף
3. מוסיפים את הגזר, הסלרי והשום תוך ערבוב
4. מוסיפים את היין והסילאן ומביאים לרתיחה.
5. מחזירים את העוף והערמונים, מכסים מנמיכים להבה ומבשלים במשך 15 ד', טועמים, משפרים טעמים וממשיכים לבשל עוד 30 ד'.

 

עוגיות שיבולת שועל ותפוחים 
9 מנות כל מנה מכילה: 3.5 נקודות לעוגייה
חומרים:

1/4 כוס קמח
1/2 כוס אבקת חלב רזה
1/4 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה 
60 גרם שיבולת שועל לא מבושלת 
3 תפוחי עץ קטנים קלופים, מנוקים מליבות וקצוצים דק
6 כפיות שמן ( כתוב מרגרינה דלת קלוריות ) 
6 כפות מים חמים 
2 כפיות סירופ מייפל
3 כפות סירופ אגבה  
1/2 כפית קינמון 

 הכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות 
2. מערבבים יחד בקערה גדולה את הקמח, אבקת החלב, אבקת האפייה והסודה לשתיה. מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים שוב.
3. מוסיפים את יתרת החומרים ולשים לבצק אחיד. 
4. מרססים את התבנית בתרסיס שמן. צרים מהבצק 9 עוגיות ומניחים בתבנית. אופים כ- 20 דקות, או עד שהעוגיות ישחימו. 

 ג'לי ופירות העונה
נפלא כמנה אחרונה קלילה בסוף ארוחה בשרית או סתם כפינוק קטן ו"זול" כשרוצים משהו מתוק
8 מנות כל מנה כ- ½1 נקודות    

 
חומרים:
שקית ג'לי פטל (אדום)
שקית ג'לי אננס (צהוב)
כוס פירות חתוכים (מנגו, דובדבנים, פירות יער וכדומה)
כף סוכר חום
קינמון
מיץ מחצי לימון  

הכנה:

1. מכינים את הג'לי הצהוב לפי ההוראות ויוצקים ל – 4 גביעים. נותנים לו להצטנן מעט עד שיתייצב.
2. חותכים את הפירות, ומוסיפים מעט מיץ לימון, סוכר חום וקינמון.
3. שמים כף גדושה מהפירות מעל הג'לי הצהוב ומיישרים.
4. מכינים את הג'לי האדום לפי ההוראות נותנים לו להצטנן מעט אבל לפני שנקרש יוצקים אותו מעל הפירות.
5. מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור.